dinsdag 20 december 2011

Kelder activiteit december 2011

Afgelopen weekend de witte vijfhoek ( Johanniter druif ) wijn geheveld. De johanniter wijn van zijn droesem gehaald en tevens een staaltje genomen. Deze wijn was al volledig helder. Geur was nog steeds heel aangenaam. Van smaak was deze wijn nog flink zuur. Na zuur gemeten te hebben kwam ik op 8,6 g/l zuur. Dus moet ik nog zuur afbouw doen. Als gist voor deze wijn heb ik Uvaferm 228 gebruikt en merk nu dat deze gist tijdens gisting niet veel aan zuur afbouw doet. Tevens heb ik ook de mede voor de eerste keer geheveld. Deze honingwijn was een week of 2 einde gisting en ook helder. Ook van de mede had ik een staal genomen en zuur was 4,2 g/l. Van smaak was de honing nog sterk aanwezig. Deze wijn moet nog wat aangezuurd worden. De regent van 2011 wordt pas in januari geheveld. De gemiddelde temperatuur in m`n wijnmaak ruimte bedraagt de afgelopen weken zo`n 5 à 6 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten