zondag 8 januari 2012

zuurtegraad johanniter wijn

Ik heb 14 dagen geleden johanniter wijn behandeld met desa-fiw om zuurtegraad van de wijn te doen dalen. De zuurte graad was 8,6 g/l en heb toen desa fiw toegevoegd om 2 g/l te kunnen dalen. Vandaag heb ik de wijn geheveld en een staal genomen om te kunnen meten en proeven. Zuurte graad van de wijn is nu 7,2 g/l, ik heb dus 1,4 g/l kunnen zakken. Ik hoef niet nog meer te proberen met desa-fiw want er zal geen wijnsteenzuur meer aanwezig zijn. Maar na het proeven van de wijn had ik een hele fijne frisse fruitige smaak in de mond. Ook de geur is heel goed en zelfs de kleur van de wijn is goed bekomen. Van donker geel tot oranje in het begin tot licht geel nu. Eind van deze maand komt de regent wijn nog aan de beurt voor een heveling en ben ik benieuwd naar de resultaten hiervan. Natuurlijk zal ik ook de mede nog eens hevelen en de porto nog afwerken. Ondertussen staat er ook nog een flinke afwas te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten