woensdag 23 januari 2013

Nieuw wijn seizoen

Januari 2013, begin van een nieuw wijn seizoen. In de wijngaard is alles in rust. Zeker met deze winterse taferelen. Ook houd de vorst flink thuis en ik hoop dat het gaat meevallen met de schade hierdoor. In de wijnkelder komen nu alle wijnen aan de beurt om overgehevelt te worden. Als eerste is de Chardonnay aan de beurt. Na heveling heb ik hiervan 26 liter overgehouden.Deze wijn had ik gestopt om er een licht zoete wijn van te maken. Het zuur is na meting 6,8 g/l en vind ik een fijn ontzuring niet nodig. Deze wijn had zelfs bij een temperatuur van 2 graden nog een fijne geur. Nadat de wijn op temperatuur was gekomen heb ik een smaak test gedaan. In het begin kwam een zuurtje opzetten meteen gevolgd door een zoetje. Best lekker. Nu kan hij nog verder rijpen voor hij gebotteld wordt. Voor deze wijn had ik als gist uvaferm 228 gebruikt en volgens Daniel Lisher werd deze eigenlijk niet gebruikt voor Chardonnay. Maar hij zei probeer maar, ik vind `m nu al geslaagd, na botteling stuur ik Daniel een fles om te proeven. De komende dagen komen de andere wijnen aan de beurt. Eerst de Kerner en daarna Johanniter/Phoenix.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten