woensdag 30 januari 2013

Heveling Kerner wijn

Vandaag heb ik de wijn van de Kerner druif gehevelt. Naar deze wijn was ik heel benieuwd. Benieuwd, omdat het starten van de gisting nogal lang op zich liet wachten.( zie een vorig artikel.) Vanaf het moment dat ik de deksel van de tank haalde, zag ik meteen een wit goedje op de bodem liggen, eigenlijk kleurde het meer naar een beetje geel. De wijn zag er kraak helder uit. Nadat de wijn tijdelijk in een glazen fles was overgehevelt, kon ik zien dat de wijn helder was. De geur die vrij kwam was ook meteen in orde. Ik heb staaltjes afgenomen voor de proef test en zuurtegraad meting. Nadat deze op temperatuur waren gekomen, kwam het zuurtegraad op 7,0 en smaakte de wijn heel lekker. Ook heb ik andere laten proeven en werd deze als lekker bevonden. Voorlopig naar schatting heb ik 45 liter wijn in de tank zitten. Over een kleine maand kijk ik nog eens of er nog bezinkel in de tank ligt, anders krijgt de wijn nog een Bentoniet behandeling. Het jammere van deze wijn is dat de begin waarde 1078 oe er voor zorgt dat het eigenlijk geen kwaliliteits keurmerk krijgt volgens Duitse normen. Dus het word een tafelwijn, maar dan wel een heel lekkere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten